Verpleeghuis Talma Hûs uit voorzorg tot en met zondag 20 december gesloten

13 december 2020

Bij vier bewoners en vier medewerkers van het Talma Hûs in Feanwâlden is door GGD Fryslân het coronavirus vastgesteld. Daarnaast zijn er meerdere bewoners en medewerkers met klachten die passen bij het coronavirus. Iedereen met klachten wordt direct getest. Uit voorzorg om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen is besloten verpleeghuis Talma Hûs in ieder geval tot en met zondag 20 december te sluiten. Hierdoor is er ook geen bezoek mogelijk. De sluiting is 13 december om 12.00 uur ingegaan.

Bewoners zo veel mogelijk in quarantaine

Talma Hûs is een verpleeghuis waar mensen met dementie wonen. Alle bewoners worden volledig beschermd verpleegd. De bewoners brengen een groot deel van de dag door in de huiskamer. Om de bewoners ruimte te geven om te bewegen is elke afdeling afgesloten. Daardoor hebben alleen de bewoners van een afdeling contact met elkaar en komen ze niet op een andere afdeling.

Extra aandacht voor de gezondheid en het welzijn

Het spijt ons zeer dat wij dit besluit, juist in deze feestmaand moeten nemen. Samen willen we de bewoners en hun naasten beschermen en zo verspreiding van het virus tegengaan. Vanzelfsprekend hebben wij in deze situatie extra aandacht voor de gezondheid en het welzijn van de bewoners en medewerkers.
 

Wij gebruiken cookies op deze website.