Nieuws

 • Verpleeghuis Talma Hûs uit voorzorg tot en met zondag 20 december gesloten

  13 december 2020

  Bij vier bewoners en vier medewerkers van het Talma Hûs in Feanwâlden is door GGD Fryslân het coronavirus vastgesteld. Daarnaast zijn er meerdere bewoners en medewerkers met klachten die passen bij het coronavirus. Iedereen met klachten wordt direct getest.

  Afbeelding
  Talma Hûs
 • Website Netwerk Dementie Fryslân live

  30 november 2020
  De website van Netwerk Dementie Fryslân is vanaf vandaag, 30 november, live! Op de website is informatie te vinden over dementie en over gespecialiseerd casemanagement dementie. Het live zetten van de website betekent ook de officiële start van Netwerk Dementie Fryslân.
  Afbeelding
  Netwerk Dementie
 • Jerusalema Challenge

  27 november 2020

  Het nummer Jerusalema en het bijbehorende dansje symboliseren verbondenheid en hoop tijdens corona. Ook de collega's van de KwadrantGroep doen mee aan deze challenge!

  Afbeelding
  Jerusalema
 • Collega’s in actie in het COVID-huis

  26 november 2020

  Een aantal zorgprofessionals van KwadrantGroep werkt ook tijdelijk in het COVID-huis Anna Schotanus in Heerenveen. Hier worden met name ouderen verpleegd die besmet zijn met het coronavirus. Annet van der Wijk en Hinke Nijboer vertellen over hun ervaringen.

  Afbeelding
  anna schotanus foto omrop fryslan
 • Ameland start met ontwerp Nieuwe Stelp

  24 november 2020

  Ballum, 23 november 2020 - De gemeenteraad van Ameland heeft unaniem ingestemd met de start van de ontwerpfase voor De Nieuwe Stelp, het toekomstige centrum voor de ouderenzorg op Ameland. Dit betekent dat de architect van start kan met het voorlopig ontwerp van de nieuwbouw en dat de ruimtelijke procedures gestart kunnen worden.

  Afbeelding
  Ameland nieuwbouw
 • Brand in appartement woonzorgcentrum ’t Suyderhuys in Surhuisterveen

  17 november 2020

  In een appartement in woonzorgcentrum ‘t Suyderhuys in Surhuisterveen is dinsdag 17 november brand uitgebroken. Even na 17.00 werd de brandweer opgeroepen voor een brand in een appartement op de eerste etage.

  De brandweer had de brand snel onder controle. De brand is ontstaan in een magnetron.

  Afbeelding
  Suyderhuys
 • Indicatie 139 bewoners van drie locaties omgezet naar verpleeghuiszorg

  03 november 2020

  Doordat mensen langer thuis wonen is de zorg die mensen in onze woonzorgcentra nodig hebben veranderd. Om deze bewoners met een complexere zorgvraag de juiste zorg te bieden is de zorgvorm op 1 november 2020 naar verpleeghuiszorg overgezet. De medewerkers van de locaties, betrokken huisartsen en behandelaren, apotheken en cliëntenraden zijn nauw bij deze verandering betrokken.

  Afbeelding
  Specialist ouderengeneeskunde
 • Escaperoom: leren over persoonsgerichte zorg

  13 oktober 2020
  In woonzorgcentrum Greunshiem in Leeuwarden wordt gebouwd aan een hele bijzondere escaperoom. Je kunt alleen ontsnappen als je ‘skills’ hebt voor persoonsgerichte zorg. Een bijzonder initiatief van KwadrantGroep en het Friesland College, samen met Jeffrey Meijer van JGM serious eXperiences.
  Afbeelding
  Meneer Zet
 • KwadrantGroep gaat samenwerken met FocusCura

  24 juli 2020

  Voor personenalarmering en deurtoegang werkte KwadrantGroep jarenlang samen met het Hulpmiddelencentrum (HMC). Het HMC heeft na het faillissement alle dienstverlening op het gebied van alarmering en deurtoegang overgedragen aan FocusCura. FocusCura sluit aan bij de zorgvisie van KwadrantGroep om het mogelijk te maken dat cliënten zo lang mogelijk in de eigen omgeving kunnen blijven wonen.

  Afbeelding
  FocusCura
 • Omnios nieuwe samenwerkingspartner mondzorg

  09 juli 2020

  Een goede mondgezondheid is belangrijk voor de kwaliteit van leven. Dat geldt zeker voor bewoners in verpleeghuizen. Dinsdag 7 juli is KwadrantGroep voor mondzorg een samenwerking aangegaan met Omnios. Omnios organiseert vanaf 1 oktober 2020 alle mondzorg voor verpleeghuisbewoners van KwadrantGroep.

  Afbeelding
  Omnios mondzorg
 • KwadrantGroep: resultaat van € 1,1 miljoen over 2019

  30 juni 2020

  Zorgorganisatie KwadrantGroep (Elkander, De Friese Wouden en Palet) heeft over 2019 een resultaat behaald van € 1,1 miljoen. Het resultaat uit de normale bedrijfsvoering is€728.000 positief, op een omzet van€208,8 miljoen. Dit blijkt uit de jaarrekening van 2019.

  Afbeelding
  Missie en visie
 • KwadrantGroep start verbouw voormalig gemeentehuis Menaam

  26 juni 2020

  De verbouw van het voormalige gemeentehuis in Menaam is begonnen. Gemeente Waadhoeke heeft dit kantoorgebouw aan de Dyksterbuorren 16 in Menaam verkocht aan KwadrantGroep. KwadrantGroep bouwt het gemeentehuis om tot een moderne woonlocatie met 30 zorgstudio’s voor mensen met dementie. 

  Afbeelding
  Menaam

Heeft u nog vragen?

Bel 088 512 70 00 of mail ons

Wij gebruiken cookies op deze website.